pondělí 16. listopadu 2009

Fotoprezentace ze života..

Kdo neví, tak letos jsem měl narozky..25..v pořadí..

o prázdninách vznikla jedna fotoprezentace, na kterou jsem zapomněl, ale pří úklidu v počítači jsem na ni narazil nahrál na rapidshare a tady ji dávám k dispozici..jak byl můj původní záměr.

ničeho se nelekejte, pokud si prezentaci stáhnete,, na všech fotkách jsem já:-)

http://muj2.edisk.cz/stahnout-soubor/86456/25lat_ppt_cze.rar_31.08MB.html


Tak jak jsem předpokládal, původní verze ke stažení nefungovala, tak je to teď na edisku..a doufám, že už bude vše ok.


Have a fun:-)

i koń by się uśmiał..

Bůh: Petře, poraď mi, prosím, kde si mam zajet na dovolenou? Jsem znaven povinnostmi, potřebuji si odpočinout.
Sv. Petr: Zkuste třeba Měsíc. Jsou tam hezké pláže.
Bůh: To je sice pravd, ale je tam nuda a nikdo tam není.
Sv. Petr: A co Země?
Bůh: Tam jsem byl naposled před 2000 lety, potkal jsem tam hezkou mladou židovku a ještě dnes si o tom lidi povídají..

čtvrtek 12. listopadu 2009

sajowski wieczór z kolegami z ławy szkolnej

Jak pisałem poprzednio, to dzień rozpoczął się wyśmienicie.. i wogóle nie wiedziałem, że w tej samej atmosferze spokoju i radości będzie wieczór wczorajszego dnia. Chociaż mieliśmy zebranie naszej organizacji studenctkiej, które było długie i w nie których momentach męczące (prznajmniej dla mnie), to przebiegała jeszcze jedna akcja. Mianowicie Bażantówka ołomunieckiego SAJ-u. Z wielkim zpóźnieniem, ponad dwugodzinowym, ale o to więcej nacieszony na znajome mi twarze, które więcej jak pół roku nie widziałem, przybyłem do klubu.

Czułem się jak w domu, ta zmiana środowiska przyszła mi na dobre, ponieważ lubie swoich czeskich kolegów z uczelni, ale wrócić na dotychczasowe łono macierzy i pogadać w języku ojczystym z ludźmi, z którymi ma się coś więcej wspólnego niż studia jest bardziej fascynujące niż cokolwiek innego. Tym nie chcę, że by się obrazili moji koledzy z fachu, ale tak to jest. Było to zupełnie inne towarzystwo, inne problemy i nie było historii, cechu, balu historyków..poprostu rozmawialiśmy na różne ciekawe tematy, które mi czasami brakują w naszym dyskusjach.

Szkoda tylko, że było trzeba iść się kłaść do łóżka, ale już nie mamy 19 lat.. troche starsi, rozumniejsi, w większości z tytułami i doświadczeniami. Jednak i podróż ostatnią tramwają miała swój urok:-) Nie byłem sam, byłem z mi blizkimi.. dziękuję.. było naprawde świetnie:-)

Oby byśmy się znów spotkali i pogawędzili.. Cieszę się.. bywajcie zdrowi i 3majcie się!!!!

Svatomartinské víno aneb jak je za málo peněz hodně muziky:-)

Už před nějakým  časem jsem si všiml, že v 1. olomoucké vinotéce chystají na 11.11.09 akční slevy na sudová vína (19,90/l)..i hodlal jsem této vcelku vyjímečně dobré nabídky využít (sice u nich víno nění vůbec nijak drahé za normalních cen, ale to by byl hřích nevyužít tak skvělé příležitosti). Vlastní akční ceny sudového vína doplňovala akce s novým, čerstvě vymačkaným svatomartinským vínem. Když jste měli štěstí a byli mezi prvními 100 zákazníky, tak při nákupu jedne láhve na osobu svatomartínského vína, jste obdrželi poukázku na jednu porci svatomartinské husy (buď U Anděla nebo u Červeného volka - a to pro prvních 40; dalších 60 dostalo k jedné sedmičce martina druhou grátis). Je ještě potřeba zdůraznit, že celá akce začala, jak jinak v 11hodin.

I když jsem věděl, že prodej martina je až od jedenácti, tak jsem se ale mylně domníval, že budou mít otevřeno klasicky podle otvíračky. Tudíž jsem se vydal před desatou k vinotéce, jaký byl můj údiv, že teprve vybalují vína z vozu a ihned mi došlo, co se děje, resp. že mě čeká víc 45min čekání. Nicméně, nebral jsem to jako prohru, ba naopak rozhodl jsem se setrvat a koupit si jednu lahvinku martina..husa na oběd je přeci jenom husa na oběd.

Slečny prodavačky vyšly z vinotéky něco před 11 a rozdali už poměrně početné řadě pořadníkové lístečky, jak samy říkaly, abychoms e neprali, kdo půjde první a kdo poslední:-) Byl jsem 3. K těm lístečkům se ještě váže jedná příhoda, a to ta, že by byly slosovatelné. Losovalo se celkem 12 výherců sedmičkové pálavy z roku 2008 s přívlastkem. Zřejmě někdo nademnou drží ochrannou ruku, a tak jsem měl štěstí a jednu flašku vyhrál. Nechám si toto ročníkové víno na obzvláštní příležitost.

Takže jsme prakticky uštřil dost peněz, měl dobrý oběd..a na duši takový příjemný pocit pohody:-)

neděle 8. listopadu 2009

foto z pasování:-) .. again..

sice jsem se už chystal spát, ale napsala mi jedna kočka, že prý fotky z pasování pro mně má :-) takže jsem neváhal a nahrával na server...ono stejně bych se k nim nedostal dřív, jak zítra o tom to čase (23:15), takže dopohody:-)

http://picasaweb.google.com/cish.bloger.cz/Pasovani2009JazzTibetClubIIISada#

have a enjoy:-)

Afromental... poprostu fenomenalni...

Byłem w sobotę u Dziadków, po dłuższym okresie spędzonym w Ołomuńcu, ..no w każdym razie w Teleexpresie usłyszałem Radio Song..i na tyle mnie to zafascynowało, że na youtube znalazłem więcej. Fajni chłopcy.. aż się dziwiłem, że Marek Sierocki o nich mówi, że są Polacy... ponieważ dotąd nie spotkałem się z tak fajnymi tekstami, aranżacją itp. polskiej muzyki nowoczesnej.. uwielbiam Lady Pank, Czerwone Gitary, Perfect..ale to zupełnie inne caffe:-) zob: http://pl.wikipedia.org/wiki/Afromental














btw: afromental współpracował na pierwszym polskim tanecznym filmie "Kochaj i tańcz" (Love and Dance) - nie widziałem, chociaż priemiera była 3 marca, a to byłem w Krakowie..ale wg muzyki i soundtracku (http://www.emarkt.pl/kochaj-i-tancz-soundtrack-album-2-plytowy-cd-p-35662.html), to chyba będę musiał ten film zobaczyć:-)

foto z pasování:-)

http://picasaweb.google.com/cish.bloger.cz/Pasovani2009JazzTibetClubPrvniSada#


http://picasaweb.google.com/cish.bloger.cz/Pasovani2009JazzTibetClubIISada# 

Pasování 2009 ..a to byla akce:-)

Nestíhal jsem ... bolelo mě v krku.. ale bylo krásně, kdo nebyl, nechť závidí... kdo byl, může potvrdit, že letošní pasování bylo prostě úžasné, stejně jako poslední..minimálně:-)

to že jsem nestíhal a že mě bolelo v krku..no všechno si vybere svou daň.. nechci zde napsat, že jsem organizoval pasování, spíš jsem se na tom svou menší měrou podílel, ale nijak výrazně (pasování je především o scénce a programu vůbec)..nicméně dal jsem si úkol, že promluvím s prváky, do větší nebo menší míry se mi to povedlo..ale před začátkem pasování to bylo obzvlášť náročné...

i když program nebyl v prvním patře úplně v rohu vůbec slyšet, tak si myslím, že se to dá překousnout a říct, že byl dobrý a že letošní pasování mělo smysl a bylo úspěšné...

jedna věc se mi však na pasování obzvlášť líbila...bylo po půlnoci a přišla za mnou servírka, že když to tady vedu..tak v kolik budeme končit... trochu mě to rozesmálo..trochu mě to povzneslo na mém egoistickém obláčku..ale zůstal jsem při zemi..a odpověděl, že se domluvím s ostatními, co to tady vedou:-)

měl jsem u sebe foťak a fotil jsem s větrem o závod.. vzniklo přes 150 hezkých fotek, ale bylo třeba vybrat ty více podařené..

i když jsme změnili lokál, tak účast byla vcelku dobrá.. stejně tak jsem viděl u 99, 9proc. účastníků že se baví..a mají úsměv na rtech, což je pro mně, jakýmsi poděkování, že jsou šťastni..rádi..ne že jsem se podílel na nějaké akce, ale že nějaká akce je, a že se sešli se svými kamarády a přáteli..a mohli se příjemně pobavit.. to mě těší víc..prakticky ze všechno nejvíc...


už teď se těším na příští pasování.. uvidíme, snad již příjdu, jako obyčejný smrtelník a ne jako organizátor:-)