středa 31. března 2010

Dřevěný nábytek Sirius - PŘIRODA VE VAŠEM DOMOVĚ

Jakżeście napewno zauważyli reklame, tak se udało rozjechać eshop. Były z tym długi perypetie, ale na kóniec se udało. Móm nadzieje, że se Wóm meble bydom podobać, a że se cosi aji kupicie:-ś

Zniszczone mosty - Zaolzie i Tczew - wrzesień 1939

Večírek se podařil..

Dlouho jsem tu nebyl, poněkud nebyl čas, resp. on stále není, minimálně do státnic:-)

K večírku mám jen několik postřehu, povětšinou samých příjemných.. já jsem spokojený, víc než spokojený. Večírek dopadl podle mého očekávání. Je pravdou, že minulý týden jsem se cítil poněkud mizerně. V neděli se už objevili první příznaky nejhorší mužské choroby - rýmičky. V pondělí mě bolela i trochu hlava a nemohl jsem mluvit, ale do úterního večera se mi to zlepšilo. Nicméně byl jsme pěkně ve stresu, neb jsem vystupoval 3x na jevišti a k prvnímu výstupu, co by Starosty Cechu, jsem si nechal poznámky na bytě.


pátek 12. března 2010

Večírek KATEDRY HISTORIE 2010 - Čechy v době knížecí!


Tady malá pozvánka a příště už napíšu, jak bylo, s kým jsem byl a nebyl, či pil a nepil ... prostě o tom, co vše se na večírku událo, co se podařilo nebo naopak totálně vyhořelo.

Samozřejmě jste srdečně zváni.. tradice je tradice!:-) Bude skvělý program, soutěž, dobrá zábava a když budete hodní, tak možná přijde i kouzelník:-)

Databáze digitalizovaných kronik SOkA Frýdek-Místek

Posledně, když jsem zadával odkaz na digitalizované matriky Mormony, tak jsem zapomněl přihodit tento odkaz:

http://www.archives.cz/zao/frydek-mistek/home/badatelna/kroniky.html

Zde naleznete kroniky okresu Frýdek - Místek v digitalizované podobě, takže Vám to nejen ušetří čas dojížděním do archivu, ale i peníze - nebudete muset zbytečně platit za cestu.

btw: archiv v Karviné se taky snaží, ale zatím má jen tři zdigitalizované kroniky (http://www.archives.cz/zao/karvina/home/badatelna/kroniky.html)


Jedinou výtku, kterou mám, je, že bych upřednostnil zobrazení inv. čísel, popř. přesné označení umístění ve fondu atd.


Přeji příjemné listování!:-)




ps: ovládání je intuitivní!

čtvrtek 11. března 2010

IQ test

Ostatnio test temperamentu, chociaż trudno mi powiedzieć, czy naprawde jestem takim cholerykiem, jak mi z testu wypadło:-)?

Dzisio jo se zrobił test swej inteligencji, chyba troche głupnym, bo przed paru laty koeficjent był wyższy. Jednak trudno porównywać te testy. Każdy taki test mo swoje muszki, nie dociągnięcia, inne cele.

Test, który jo sobie zrobił, był krótki i szybki i darmowy. 20 pytań, 20 odpowiedzi. Robił jo go na trzy razy, boch byl ciekawy, czy można tak, czy pytania będą inne, ale nie były i moża kilka razy za sobą:-) Jedak wynik był wciąż ten sam. Nigdy nie byłem dobry w matematyce, toteż pytania numeryczne - która liczba pasuje, nie pasuje - są dla mnie najgorsze i najtrudniejsze.

Ale i tak zachęcam do udziału:-):-):-)

http://iqtestzdarma.cz


IQ Test zdarma - IQTestZdarma.cz

úterý 9. března 2010

Mistrzostwa w strzałkach, których jestem zwycięzcą:-)

Wczoraj się odbył taki mały turniej CISH, o.s. - siedem graczy i strzałki. Było fajniacko. Rodzinna atmosfera:-)

Nie trzeba tu więcej pisać - fotografia mówi wszystko:-)


Jeszcze podaje link na pozostałe fotki. Uprzedzam jednak, że nie mają wysoką jakość. Zapomniałem zabrać na turniej fotoaparat, więc musiałem się zadowolić telefonem komórkowym.

http://picasaweb.google.com/cish.bloger.cz/TurnajVSipkach2010#