sobota 26. prosince 2009

Jak jsme byli nakupovat baterky:-)

Již včera večer jsme se s Tatínkem domluvili, že půjdeme dnes dopoledne do Tesca obhlídnout povánoční slevy a koupit baterky do bezdrátové myši, kterou jsme dali Mamince k Vánocům.

Dnes bylo poměrně hezky, sice v porovnání se včerejšími rekordními vánočními teplotami byli poněkud chladněji, avšak přesto procházka do Tesca byla velice příjemná. Trochu mě překvapily ty davy koupěchtivých osob, neb jejich vozíky byly skoro vrchovaté, jako by jejich nenažranost neznala mezí. Samozřejmě mezi nimi byly různorodé skupiny nákupčích. Jedni dělali předčasné nákupy na silvestra, druzí nakupovali ještě nějaké dárky, třetí proměňovali své dárkové poukázky, čtvrtí přišli obhlídnout první povánoční slevy a pátí měli prostě hlad.



Naše dvoučlenná výprava patřila do čtvrté skupiny. Šli jsme hlavně po baterkách (a jak se doma ukázalo zcela zbytečně). Už se zdálo, že cíl nedobudeme, ale nakonec jsme udolali neuspořádanost regálů a našli požadovaný poklad a cíl naší výpravy. Když už jsme se připravovali na odražení posledního útoku ze strany nepřítele, v podobě zaplacení zbožií, ozvaly se mohutné zvony a nad našimi hlavami zazněla slova nepřitelova, že jejich pokladní systém doznal poruchy a požadují odležení poslední bitvy do doby, než bude porucha odstraněna. Následně dodali, že pokud mají Ti největší bojovníci zájem, tak pokladny na informacích a u elektra jsou ve zbraní připraveny bojovat. My jsem se dohodli sečkat v úkrytu a vydržet běsnění ostatních, kteří nakonec skončili v dlouhém hadu a postupovali na bojiště jednotlivě s vozíky k poslednímu boji, no a vcelku pomalu.

V úkrytu jsme to nakonec dlouho nevydrželi, rozhodli jsme se podívat, jak to vypadá v celém areálu. No nic moc, na některých místech se začali jednotlivě hromadit vozíky, opuštěné..samotné nechané na pospas. Asi po 40min jsme se dočkali otevřeného boje. Bylo to dlouhé a únavné, ale nakonec jsem prorazili nepřítelovu obranu. Domů jsme se vrátili bez větších šrámů, avšak dehydrováni a hladoví. Domácí tvarohový koláč přišel vhod:-)

Mějte se krásně!

Žádné komentáře: