sobota 5. září 2009

01. Cesta do Chřibské

Zdravím Vás moji věrní čtenáři!

Někteří z Vás jistě ví, že dnes jsem se odebral z rodných luhů a hájů a s Míšou si vyjel na dovolenou do Chřibské, poblíž Národního parku Česko-saské švýcarsko. Již ve čtvrtek jsem přijel do Olomouce, přivezl si na byt několik věcí, abych Vám to napsal trochu srozumitelněji, tak kromě mně se do auta už nikdo nevlezl, nevím proč, možná kvůli všem peřinám a kabátům:-) Nicméně po včerejším základním nákupu jsme dnes ráno něco po půl8 vyjeli na Mohelnici, směr Chřibská.

Cesta byla v zásadě příjemná, co se do Hradce Králové týče. Následně jsme jeli do Zoo ve Dvoře Králové, kde jsme strávili asi 2hodinky, dali si menší oběd a pokračovali v cestě. Trochu nás mrzelo, že když jsme dojížděli do Dvora, tak začalo jemně poprchávat, a tak prohlídka nebyla příliš úspěšná, ačkoliv zoo je moc pěkné a všem doporučuji k prohlídce. Jenom si dejte pozor na parkování, pod zoo je placené (soukromá firma), dobře značené, neplacené parkoviště naleznete výš, když pojedete dál do kopce, možná uvidíte po levé straně zákaz vjezdu na parkoviště, toho se nebojte (to je výjezd) a jeďte dál, další vjezd je ten správný.

Z Dvora jsme se vydali směrem na Lázně Bělohrad, Mnichovo Hradiště (promiňtě Pane Kronikáři, že nebyl čas se u Vás zastavit:-)), Mimoň, Nový Bor (kde jsme se lehce ztratili kvůli blbému značení na kruháči), Kamenický Šenov, Českou Kamenici a konečně Krásné pole v Chřibské.

Sice jsme náš Penzion Laura hledali delší dobu, ptž označení bylo jen u sjezdu z hlavního tahu, ale nakonec našli. Jediný problém, který jsme zatím zaznamenali je parkování, neboť dvorek je malý na tři auta a tudíž jsem nucen stát ve vzjezdu a bráním tak výjedzu ostatním vozům, nicméně jsem se domluvil s majitelkou, zda mohu zaparkovat mimo dvorek na trávě pod penzione, nenamítala:-) Autíčko tak bude nadohled z okna a mimo hlavní silnici, nebude ani bránit nikomu z vyjetí z dvorka a bude pohoda pro všechny. Bydlíme v dvoulůžkovém apartmánu s vybavenou kuchyňkou, satelitem, wifinou a hezkou sprchou. Je tu sice lehce chladněji, ale to snad nebude problém:-) Topná sezona ještě nezačala, ale pokdu nebude hnusně i venku, tak tady to bude snesitelně. Majitelka je příjemná, její pejsek a kočička jsou přítulní, takže všechno zatím je skvělý a já jsme spokojený:-)

Začíná se vyjasňovat, Babica peče švestkový koláč a já záčínám mít hlad..

hezký zbytek večera:-)

Žádné komentáře: