středa 30. dubna 2008

Ostravská exkurze olomouckých historiků

Zdravím,

po delší odmlce způsobené mou leností se o5 hlásím ke slovu:-)

Ponděli a úterý t.m. a r. (28.-29.4.2008) jsem byl účasten odborné historické exkurze naší katedry v Ostravě. V pondělí byla část průmyslová (a na pořadu dne byl důl Michal, Vítkovice a vyhled z věže nové radnice), úterní část se věnovala Ostravě kulturní, kde nám prof. Hrabová ukázala ty nejznáměnější místa v centru Ostravy. Jako průvodkyně byla vynikající. Nesmím však opomenout historické dikuze u džbánku piva s ostravskými kolegy do ranních hodin:-) Myslím, že je zapotřebí diskutovat o prolémech v kteoukoliv hodinu (v den i v noci), a i když diskuze byly náročné na přemýšlení, neboť únava se začala vcelku brzy projevovat, tak je zapotřebí podotknout, že v některých případech byly i vcelku produktivní.

Úterní dopolední porcházka Ostravou byla velice příjemná, neboť naše paní profesorka, dokázala nejednou zaujmout svým poutavým výkladem plným vlastních zkušeností a vzpomínek svých blízkých.

Nebyl jsem u toho, když se rozhodovalo, že se po obědě už na Emmu Haldovou nepojede. Nevím proč? Možná byli všichni unaveni..z procházky, neúnavně pařícího sluníčka či nepříjemně vyhřátého autobusu... Stejně je to škoda...že jsme nepoznali hořící kotníčky slečny Emmičky:-)

Závěrem bych rád ještě jendou poděkoval organizátorům za skvělou organizaci, zvláště příjemný byl pohled na mapový boj našeho vůdce:-)

Díky a moc a už teď se těším na příští rok!!!

Žádné komentáře: