čtvrtek 30. dubna 2009

Díl 42.: kam ten český hokej spěje??

Po dnešním na skóre velmi nevydařeném zápase je tato otázka na místě. Jsem fanouškem hokeje víc jak 10 let, přesněji řečeno od zlaté Vídně 96. Po očku sleduji exktraligu a svůj oblíbený Třinec, sice mi v posledních letech utíkají TV utkání na EuroHockey Tour, ale MS si nenechávám ujít. Je to vrchol sezóny, snad pro všechny fandy hokeje.

Sice mám se svým pobytem v PL trochu stíženou situaci a tak zápasy sleduji jen ze streamu. Kvalita nic moc, ale jsem rád, že stream funguje a můžu se dívat (doporučuji: http://www.justin.tv/fredysek10). Utkání s Finy si Češi prohráli svým nuceně nenuceným pobytem (v jejich případě opravdu) na střídačce, zvané trestná lavice. Byla to škoda, ptž nehráli špatně a měli vítězství na dosah. Dnešní zápas, ač první třetinu prohráli vlastní chybou a nedůsledností, tak se pak zlepšovali, ale čas je prevít a gól Hemského v 58min byl jenom symbolický a překazil Masonovi druhou nulu na šampionátě. 

Z mého pohodlného postelového hlediska těžko můžu posuzovat situaci a sílu obou mužstev, ale musím konstatovat, že oba celky v posledních letech procházejí určitou výměnou generací, která má velký vliv na hru a souhru. Pokud česká ńeporazitelná zlatá éra konce milénia byla výsledkem síly jedinců, které tvořilo dokonalé mužstvo, tak v posledních letech, díky té obměně generací, český hokej trochu ztrácí ve výsledném skóre. Naopak tým Kanady se hrabe z propasti a je vidět, že se dokonalé přízpůsobil evropskému hokeji a přitom mu zůstala ta tradiční tvrdost ve hře.

Težko říct, kam spěje český hokej, nechci říct, že by se hledal - pořád jsou na dobré úrovní (což se o Slovácích na letošním MS dá stěží říct, Ti se opravdu hledají a najít se nějak nemohou, zvláště na ledě:-)). Takže odpověď  na mou otázku nechám na Vás. A ač fandím českému hokeji, tak mým favoritem na titul je bezesporu Kanada!

Sportu zdar a streamovanému hokej zvlášť:-)

Žádné komentáře: